Teknik Affiliate Ini Sangat Sesuai Bagi Anda Yang Ingin Mendapatkan Income Melalui Blog Tetapi BELUM ADA PRODUK Untuk Di Pasarkan

Salam.

Teknik Affiliate Ni Apa?

Affiliate adalah sejenis bisnes yang sangat menguntungkan dan paling disukai oleh para blogger. Untuk pengetahuan anda bisnes affiliate adalah lebih simple dari bisnes dropship yang sedang popular sekarang.

Bisnes Affiliate ini adalah kerja menghantar pelawat ke link affiliate anda. Semua jualan yang terhasil dari link affiliate anda, dengan mudah boleh mendatangkan income. Ada 2 jenis produk affiliate yang utama.

Pertama Affiliate Produk Fizikal

Affiliate seperti ini adalah mereka yang mempromosikan produk jenis item yang perlu dihantar dengan khidmat kurier. Anda boleh mempromosikan produk dari lazada, amazon, ali express dan berbagai lagi laman shopping. Komisyen yang di terima adalah rendah iaitu sekitar 4% hingga 10% sahaja.

Jadi tugas anda adalah untuk review produk yang berharga mahal. Sebagai contoh produk harga RM100 keatas, beri anda minima RM4 ke RM10 jualan. Saya tidak prefer untuk buat affiliate jenis ini kerana incomenya sedikit dan banyak kerja perlu dilakukan. Sebaliknya saya sukakan jenis kedua pula.

Kedua Affiliate Produk Digital

Affiliate produk digital pula menikmati komisyen antara 40% hingga 70%. Namun ada juga pemilik produk yang beri komisyen sampai 100%. Ini biasanya, disebabkan untuk tarik minat “ejen affiliate” untuk promosikan produk mereka. Selepas pembeli berminat nak beli sesuatu panduan atau ebook, mereka akan buat laman One Time Offer yang biasanya menawarkan perkara lain atau versi upgrade produk utama.

Pada laman OTO ini, jika pelawat bercadang upgrade, anda akan menerima lagi 50% komisyen jualan. Jika tidak, bila pelanggan buat bayaran untuk produk utama, dan komisyennya 100% milik anda.

Anda mungkin tidak melihat seperti yang pemilik produk lihat. Mana untungnya jika tiada siapa pun berminat dengan OTO. Sebenarnya akan sentiasa ada orang yang berminat dengan OTO ini. Harga produk OTO adalah lebih tinggi dan mempunyai nilai yang lebih hebat.

Produk OTO juga sebenarnya adalah Produk Utama. Dengan offer 100% front commission, ia akan tarik ramai orang untuk promosikan produk mereka.

Saya Ada Satu Offer Untuk Anda

Ya Seperti Yang Anda Tahu, Harga WCB Premium Adalah RM50 Selepas Diskaun

Saya telah berbesar hati untuk berikan pada harga yang cukup murah kerana rata-rata panduan bervideo biasanya berharga RM100 keatas. Ini bukanlah harga yang mampu dimiliki setiap orang. Namun harga RM50 saya rasa adalah harga yang cukup memadai, dan ia bukan untuk diri saya seorang.

Ianya saya khaskan sebanyak 80% untuk para ejen affiliate yang berminat untuk promosikan WCB ini. Ini bermakna anda akan terima RM40 komisyen jualan. Dan saya hanya menerima RM10 bagi setiap jualan.

Cukup Ke RM10? Jangan – Jangan Bila Dah Jual Banyak Seller Lari Dan Tak Bayar Komisyen Affiliate.

Sinis sekali lemparan ini semasa saya umumkan pada seorang sahabat. Namun hanya Yang Esa tahu niat dihati ini. RM40 untuk anda semestinya mencukupi kerana anda yang akan buat proses promosi. Saya cuma jual barang yang mana kos sediakannya cuma masa dan tenaga dan ia dilakukan sekali sahaja. Tanpa promosi dari anda, tak kira sebaik manapun produk saya, jika tiada pembelinya tidak akan bermanfaat kepada sesiapa pun.

Untuk anda jika berjaya hasilkan 3 jualan, sudah balik modal mengadakan blog sendiri. Katakan saya ada 100 orang yang buat blog dan promosikan produk ini. Hasilnya setiap hari setiap affiliate ini hasilkan 1 jualan, gaji untuk saya sudah RM1000 untuk hari tersebut.

Sebab itu saya tidak kisah untuk terima cuma 20% keuntungan. Satunya bukan saya yang buat promosi, jadi betul lah jika ejen yang bersusah payah terima lebih. Jika affiliate lakukan 1 hari 1 jualan. Sebulan sudah jadi RM1200. Dan inilah yang dinamakan income part time dengan blog. Tambah lagi, anda bukan perlu hari-hari tulis blog. Sekali buat, kemudian mulai run seo.

Lepas tu set n forget..

Saya Telah Sediakan Tools Untuk Promosi

  • Action Plan
  • Text Email Blast Untuk 5 Hari
  • Banner Dan Ayat Promosi
  • Senarai Keyword
  • Contoh Artikel
  • Bonus
  • Video Projek “Cara Setup Affiliate Blog Review Dalam 1 Hari”

Untuk pengetahuan anda, 6 perkara diatas saya beri secara percuma kepada Affiliate yang ingin membuat promosi. Manakala Video Projek merupakan Produk Premium WCB. Anda perlu membeli dahulu WCB Premium yang berharga RM50.

Belian menggunakan link affiliate sendiri adalah haram.. dan saya akan delete akaun anda serta merta. Dan tiada komisyen yang akan diberikan. Namun anda boleh saja berkompromi dengan rakan, anda beli under link affiliate dia, dia beli under affiliate anda. Sama-sama cuma bayar RM10. Boleh juga suami jadi ejen, dan isteri jadi pembeli, beli dari link affiliate suami dibenarkan.

Yang anda tidak boleh lakukan adalah tawarkan “CASH BACK REBAT” seperti, memberi RM20 apabila membeli dari link anda. Ini juga jika dijumpai akan menyebabkan akaun affiliate anda di delete serta merta.

Untuk cara pemasaran yang lebih baik, anda boleh tawarkan ‘HADIAH BONUS” jika beli dari link affiliate anda. Hadiah tersebut adalah produk yang boleh di download sahaja. Tiada kos yang anda bayar untuk sediakan bonus ini. Bonus ini juga, saya sediakan untuk anda. Anda tinggal masukkan kedalam review page anda.

Baik Kalau Panjang Sangat Saya Cerita Nanti Anda Bosan Pula

Kerana itu wajib anda dapatkan dahulu versi premium, terutama bagi yang belum memiliki blog sendiri saat ini. Anda boleh belajar dari A hingga Z kaedah optimize blog supaya mesra seo. Kemudian, Video Projek cara setup affiliate review site, saya akan gunakan WCB Premium sebagai contoh review site yang akan dihasilkan nanti.

Jadinya video ini akan jadi teknik copypaste termasuk cara sediakan blog review. Anda nampak ke tidak goldmine yang tertanam dalam WCB Premium?

  • Anda dapat satu panduan untuk hasilkan pendapatan dengan blog review
  • Anda boleh belajar sendiri hasilkan blog bisnes anda sendiri
  • Anda boleh “hand on” untuk belajar bagaimana perkara ini boleh dilakukan sendiri secara percuma tanpa harapkan pihak ketiga.
  • Kos yang anda keluarkan cuma RM10 ringgit sahaja jika anda bercadang beli dari link affiliate rakan atau suami/isteri
  • Link Untuk Sertai Affiliate Saya Akan Beri 2 Hari Lagi
  • Namun bagi yang beli WCB Premium sekarang. Anda akan terima link untuk sertai Affiliate selepas bayaran disahkan.

Berminat Untuk Belajar Guna Blog Dan SEO Secara Berkesan?

Peluang tingkatkan pendapatan ini, tidak memerlukan modal besar

Semak link dibawah untuk melihat kandungan “PremiumWorld Class Blog Case Study untuk belajar cara buat blog yang mesra seo.